CANICROSS

Hi ha una disciplina esportiva que consisteix a córrer amb un gos lligat a la cintura, l’anomenat canicross.
Per practicar-ho necessiteu un arnès especial de tir per al gos, una línia de tir amb amortidor i un cinturó especial que ha de ser ample per protegir l’esquena del corredor de les estrebades del gos.
Qualsevol gos sa amb més d’1 any és vàlid per practicar canicross, tant en entrenament com en competició. Però l’habitual són gossos de mida mitjana-gran, d’entre 20 i 35 kg. Les carreres de canicross es disputen per terra i són molt semblants a les carreres de muntanya, encara que la distància és menor (de 5 a 10 km habitualment) i tenen menys desnivells.
Les classificacions es fan per edat i sexe.
En el canicross s’ha de treballar molt la flexibilitat i la tècnica de carrera per optimitzar l’empenta extra del gos, a la vegada que s’ha de procurar evitar ser gaire llast per al gos fent les passes més àgils que les habituals. També s’ha de treballar la part superior a través de la musculació, ja que de vegades heu de controlar el gos. S’han d’enfortir els turmells i sobretot els genolls, que pateixen molt en intentar frenar el gos, especialment en les baixades.

TORNAR ENRERE>>
COL.LABORADORS